first_imgArchDaily Projects 2012 CopySave this picture!© Yuko TadaText description provided by the architects. The mountainside property is surrounded by vast rice paddies and fields for growing vegetables, and a narrow waterway winding around them. Between these fields are scattered houses and sheds. On what was previously a rice paddy, we planned to build a one-story house to be lived in by our coworker’s family of four.Save this picture!© Yuko TadaFirstly, we placed a 17 x 10 m roof in the middle of the property. Next, by keeping a 14 x 6.4 m one-span steel frame slightly angled, in order to support the roof, we were able to construct a large single structure.Save this picture!© Yuko TadaAnd then, below the structure, we placed floor, nested rooms, furniture and curtains, giving a direction, respectively. They are surrounded with the frame which consisted of thin steel materials, exterior walls made of wood and glass. Solid steel props, of exterior walls made of wood and glass ( 32 x 50 mm ) or of curtains ( 30 x 30mm ) are large in number, so the dimensions of them are small. In contrast, square tubular steel columns ( 250 x 250 mm ) supporting the large roof are few in number, yet we can recognize the direction of this space by their large dimensions. Save this picture!© Yuko TadaIn regard to how the flow of water has characterized this area, people have built their sheds, houses, electrical wires, and managed tree windbreaks, and fields. From simplifying these specific natural land formations and following coordination of people’s lives in the area, we composed environmental elements. Based on the characteristics of these environmental elements, we composed fitting architectural elements.Save this picture!© Yuko TadaThis space has revealed itself as not only having the characteristics of a house, but having those of a landscape. Through this project, we planned the situation of “living in an environment,” rather than, “living in a house.”Save this picture!SectionProject gallerySee allShow lessSYN City ExhibitionEventKotor Architectural Prison Summer SchoolEvent Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/361370/shino-kimura-matsumoto Clipboard Year:  2012 “COPY” Area:  118 m² Area:  118 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Kimura Matsumoto Area Area of this architecture project Housescenter_img “COPY” CopyAbout this officeKimura MatsumotoOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWakayamaHousesJapanPublished on April 18, 2013Cite: “Shino / Kimura Matsumoto” 18 Apr 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panel – Terrazzo BlackStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Basiq SeriesIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsWoodLunawoodInterior ThermowoodWindowsswissFineLineSliding Windows – EvenMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsDoorsECLISSESliding Door Opening System – ECLISSE Push&PullStonesMarini MarmiNatural Stone – Nuvolato di GréMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream photographs:  Yuko TadaPhotographs:  Yuko Tada+ 25 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/361370/shino-kimura-matsumoto Clipboard Year:  Photographs Shino / Kimura Matsumoto Shino / Kimura MatsumotoSave this projectSaveShino / Kimura MatsumotoSave this picture!© Yuko TadaHouses•Wakayama, Japan Japanlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *