first_img Thailand Apartments ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/771006/baan-plai-haad-steven-j-leach-architects Clipboard Photographs Baan Plai Haad / Steven J. Leach Architects CopyAbout this officeSteven J. Leach ArchitectsOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsMuang PattayaThailandPublished on July 29, 2015Cite: “Baan Plai Haad / Steven J. Leach Architects” 29 Jul 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Baan Plai Haad 公寓 / Steven J. Leach 建筑事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© W workspace+ 43 Share Area:  35000 m² Area:  35000 m² Year Completion year of this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/771006/baan-plai-haad-steven-j-leach-architects Clipboard Architects: Steven J. Leach Architects Area Area of this architecture project “COPY” Year:  Projects CopyApartments•Muang Pattaya, Thailand Baan Plai Haad / Steven J. Leach ArchitectsSave this projectSaveBaan Plai Haad / Steven J. Leach Architects photographs:  W workspacePhotographs:  W workspaceLandscape Architect:T.R.O.P (Terrains + Open space)Lighting Designer:Sanchai KornwattananonDeveloper:Sansiri LtdArchitect Team:Phongphat Ueasangkhomset, Chanachai BamroongphongInterior Designer Team:Totsapol Wibunsin, Julie LimsnukanCity:Muang PattayaCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© W workspaceRecommended ProductsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalWoodLunawoodThermowood FacadesSave this picture!© W workspaceText description provided by the architects. SL+A  has completed ‘Baan Plai Haad‘, a residential development that provides beach living at the heart of Pattaya. It is situated on Wongamat Beach, which takes only one- two hour’s drive from Bangkok. This beach is well known as the most spectacular, clean and tranquility in Pattaya. The two towers comprise 353 units, which spread across 31-storey and 7-storey buildings. It consists of one to three bedroom residences.Save this picture!© W workspaceThe design was inspired by the oceanfront location and breathtaking private beach. The result is a bold and dynamic architecture that aims to take advantage of the ocean views and warm climate. The living units include floor-to -ceiling glass sliding doors that open the volumes to expansive balconies. Units that are angled toward the Northern sun provide gratifying views of the coastline from both living room and bedroom. Whereas units placed at the West side are suitable for sunset lover. The architectural elements and warm color scheme characterized the façade and harmonized with nature and surrounding contexts. The West façade utilizes horizontal elements while the North facade plays with vertical features in order to create movementand a variety of masses. Feature screens create dramatic shades and shadows throughout the day and night.  When arriving into the facility, one starts to feel the light, breezes, and sound of the ocean. In here, everyone can slow down the usual pace, and unfold the feeling of distance.Save this picture!© W workspaceBaan Plai Haad features a collection of resort-style facilities including welcoming drop off area and lobby harmonized with spacious landscaped deck, gardens and swimming pool. The open air lobby provides good ventilation and energy saving. It also brings the residents into closer contact with nature and the ocean beyond. The fitness room with wraparound full height glass wall offers gorgeous ocean views. In addition, on level 30th facilitate the twenty-five meters Infinity edge swimming pool, provides the breathtaking panorama view of the city, sea and slice of the Pattaya skyline.Save this picture!Ground Floor PlanThe landscape area met the challenge of uneven terrain leading to the beach and preserving existing trees, the result is the harmonious balance between steps, slopes, platforms and walls defined by the use of different colors, textures and forms.  Save this picture!© W workspaceProject gallerySee allShow lessIPCW Residence / Ivan Priatman ArchitectureSelected ProjectsShigeru Ban’s Nepalese Emergency Shelters to be Built from RubbleArchitecture NewsProject locationAddress:Na Kluea 18, Muang Pattaya, Amphoe Bang Lamung, Chang Wat Chon Buri 20150, ThailandLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share 2015 2015 “COPY” ArchDailylast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *