first_img Thailand Year:  Manufacturers: CASA ROCCA, SKK 2018 Area:  8000 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/887463/akas-khaoyai-black-pencils-studio Clipboard “COPY” Save this picture!© Spaceshift Studio+ 17Curated by Fernanda Castro Share Architects: Black Pencils Studio Area Area of this architecture project Housing CopyAbout this officeBlack Pencils StudioOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingTambon Hin TungThailandPublished on January 23, 2018Cite: “AKAS Khaoyai / Black Pencils Studio” 22 Jan 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalPlumbingSanifloGreywater Pump – Sanifast®SWH190WoodLunawoodInterior ThermowoodMembranesEffisusAVCL Systems for FacadesSinksCosentinoBathroom Collection – Silestone® WashbasinsDoorsStudcoPocket Door Trims – CavKitWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformMetal PanelsRHEINZINKPanel Surface Finish – prePATINA-LineHanging LampsEureka LightingSuspended Lights – BloomMetallicsBaileyFacade Systems- I-Line Snap-On Feature ChannelMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream AKAS Khaoyai / Black Pencils Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/887463/akas-khaoyai-black-pencils-studio Clipboard Lead Architects: Photographs ArchDaily CopyHousing•Tambon Hin Tung, Thailand Structural Engineer:Chalermkiat WongwanichtaweeMep Engineer:Aeon Elen Generation co.,ltd.Landscape Designer:1819City:Tambon Hin TungCountry:ThailandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Spaceshift StudioRecommended ProductsPorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles- CoverlamFiber Cements / CementsDuctal®Ductal® Cladding Panels (EU)Enclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreRenders / 3D AnimationVectorworksVectorworks ArchitectText description provided by the architects. AKAS is a residential project in Aumphur Pakchong, Nakornratchasrima, consists of 2 blocks of low-rise condominium. The project was initiated by the idea of natural scenery appreciation toward Khao Yai National Park, the main scenery of the project, changes seasonally throughout the year; breezy clear blue sky in winter, yellow and brown plantation in summer ,and dramatic mist covering the mountain in monsoon. Transforming the natural inspiration to architectural design concept, to capture ‘AKAS’(air), an intangible element represented by the magnificent view of Khao Yai National Park, by creating proportional opening to overwhelm the human scale in comparison to the scenery’s.Save this picture!© Spaceshift StudioSave this picture!MasterplanRaised on a gentle slope, 7-storey of living units are organized with linear system to maximize building exposure to the nature. Balconies along the southern facade are extended from interior living space to hold outdoor living activities throughout the day. Interior space is overwhelmed by the scenery from inside, but building outside is humble comparing to the surrounding. Building scale is refined by vertical elements and connected through horizontal beams. In detail level with material insertion and sleek profile eave breaking down rigid block to blend with natural backdrop.Save this picture!© Spaceshift StudioAKAS project does not only concern about the natural scenery, maximize viewing area and functional organization for the residents to be able to live closest to the nature within the comfortable living space, but also create co-existence of architecture and mesmerizing natural surroundings.Save this picture!© Spaceshift StudioProject gallerySee allShow lessDom-Ino Pavilion / Benyuan Design and Research CenterSelected ProjectsArchDaily’s 2018 Building of the Year Awards are Now Open for NominationsArchitecture NewsProject locationAddress:Khao Yai National Park, Tambon Hin Tung, Amphoe Mueang Nakhon Nayok, Chang Wat Nakhon Nayok 26000, ThailandLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Chuti Srisnguanvilas, Theerapat Jiratiyuth, Nawanwaj Yudhanahas AKAS Khaoyai / Black Pencils StudioSave this projectSaveAKAS Khaoyai / Black Pencils Studio Projects “COPY” Photographs:  Spaceshift Studio Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *